Opkweek

Planten worden bij ons in de folietunnel opgekweekt of in de volle grond voordat ze op “afstand” worden gezet. Dit betekent dus dat planten twee tot drie keer bij ons verplant worden. Ook ondersnijden we de planten diverse malen om een zo mooi en fijn mogelijk wortelgestel te krijgen.

Als planten op afstand gezet worden, betreft het een teelt van twee tot drie jaar voordat een perceel weer leeg is. Op het lege perceel wordt groenbemester gezaaid om de grond gezond te houden.

Al onze meerstammen en struiken worden uit één wortelstelsel gekweekt en worden al vrij vroeg in het voorjaar gesnoeid met als resultaat een goede vertakking zo laag mogelijk aan de grond. Ze hebben ca 3 tot 5 of 5 a 6 takken.

Het thema ‘duurzaamheid’ mag bij ons natuurlijk ook niet ontbreken, We maken wel gebruik van bespuitingen, maar weten dit tot een minimum te beperken. We schoffelen heel de zomer door. Hierbij maken we gebruik van vingerewieders, schoffels en lucht. 

Door ons ruime assortiment hebben we ook een hele goede biodiversiteit, zodat ziekten en plagen nauwelijks kans hebben om te ontstaan.

Tevens zijn bij ons grasbanen ingezaaid. Dit ziet er niet alleen netjes uit, maar ook de structuur van de bodem blijft hierdoor beter, omdat de grond zijn stevigheid behoudt in nattere tijden.

× Hoe kan ik je helpen?